Nieuws

Gastenboek

Facebook

Ik geef de pen door aan

Sponsoren /Donateurs

 

Historie

LST is opgericht in 1983 als jongerenkoor, verbonden aan de rooms-katholieke kerk H. Maria Magdalena in
Maasland. In de loop der jaren heeft het koor zich ontwikkeld tot een interkerkelijk midden koor. Sommige van onze leden zijn reeds lid sinds de oprichting, waarmee aangegeven kan worden hoe hecht deze club zangers en zangeressen is. Diverse dirigenten hebben ons koor reeds geleid. Momenteel is onze Dirigent: Alan Gibson en leidt ons koor als enige tijd en daar zijn we erg blij mee. LST is een actief koor. We verlenen graag onze medewerking aan het opluisteren van de diensten in onze eigen kerk, maar vinden het ook leuk om daarbuiten bij verschillende gelegenheden te zingen.

Zo is met veel plezier medewerking verleend aan een concert van Jan Vayne en Petra Berger. Verder is LST reeds twee keer in Frankrijk geweest om daar speciale vieringen op te luisteren. In 2006 is LST een weekend te gast geweest in het Duitse Kevelaer. We hebben aldaar in de plaatselijke parochie- en bedevaartskerk enkele vieringen met onze koormuziek opgeluisterd.

Het jaar 2008 stond volledig in het teken van het 25-jarig jubileum van Let’s Sing Together. Een of meerdere speciale lustrumconcerten maakten in mei deel uit van de jubileumactiviteiten. Een kooruitje naar Rome was de bekroning voor vele koorleden. We hebben in de kerk der Friezen gezongen, nabij het Pietersplein en dat was een fantastische ervaring.

In 2010 hebben we weer een tripje naar Rome gemaakt. Daar hebben we in de gerestaureerde Friezenkerk gezongen, en hebben we het landhuis van Agnes en Jozef van Ardenne bezocht. Het was weer een gezellig uitje

Op 25 juni 2011 hebben wij onze medewerking verleent aan een charitatief concert i.s.m. Enst Daniël Smid, m.m.v. Maghen Hilgersum.

In december 2011 hebben wij twee prachtige kerstconcerten gezongen i.s.m. Les Sirènes uit de Lier. Trots waren wij op de medewerking van Maghen Hilgersum als sopraan soliste. Door o.a. sponsoring van de Rabobank Private banking konden we rekenen op een groot publiek, daar zij een aantal van hun leden hadden uitgenodigd voor deze concerten.

Naast deze activiteiten werd jaarlijks, met enorm veel plezier ,ook medewerking verleend aan de kerstconcerten in Maasland. Dit is enkele jaren geleden begonnen toen ons koor, samen met harmonievereniging Euterpe, een kerstconcert verzorgde in het plaatselijke seniorencomplex. Omdat de ruimte op deze locatie vrij beperkt was, zijn er vervolgens enkele kerstconcerten gehouden in de rooms-katholieke kerk in Maasland. Vanaf 2006 is voor het kerstconcert voor het eerst uitgeweken naar de Oude Kerk op het Kerkplein in Maasland. Na jaren goede samenwerking hebben we echter vorig jaar gekozen voor een kerstconcert in onze eigen kerk i.s.m. een Koreaans koor. Ook in Rotterdam hebben wij met dit koor een kerstconcert verzorgd.

November 2013 hebben we ons 6e lustrum gevierd
In juni 2013 hebben we in dit kader een bezoek gebracht aan Dublin. We hebben daar gezongen in de St. Mary’s pro cathedral en in de Carmelieten kerk. Verder hebben we de stad bezocht en een kasteel in de buurt. Het was als vanouds weer heel gezellig.

Ons kerstconcert in december 2013, onder leiding van onze nieuwe dirigent Alan Gibson, was bepaald een succes te noemen.
Het strijkkwartet o.l.v. Melanie Broers, harpiste Suzanne Zijderveld en ons eigen combo zorgde voor de muzikale omlijsting van het gevarieerde programma.
Jalou Hobert zong een mooi liedje met Jan Ruinard op de gitaar, die haar begeleidde en een paar prachtige solo's werden gezongen door sopraan Petra Berger.
Ook zong Petra nog een aantal nummers met het koor. Burgemeester Arnoud Rodenburg sloot het concert passend af met het Ere zij God op het orgel. We kunnen terug kijken op een fantastische avond.
.